Laulukoe

Kansakoulussa laulu oli aina viitonen. Ei ihme, sillä lauloin biisin ”Heinillä härkien kaukalon”, joka ei ole helpoimmasta päästä. Armoa ei tunnettu kappalevalinnasta eikä huonosta tuuliraosta.

Mutta tilannetta ei parantanut Encorena laulamani Ukko Nooa, jota hyväuskoisena pidin lastenlauluna. Opettaja suuttui tuosta muttei käynyt käsiksi. Oliko syynä Ukon alastomuus? Hän oli vain laukkuun verhoutuneena saunaan tullessaan. Vai oliko syynä laulun alkuperä juomalauluna (Gubben Noak, Carl Michael Bellman)?

Kai moni vaimoni

Minulla on ollut (kai) aina kuulossa vikaa tai se on ollut valikoiva. Frederik lauloi 1970-luvulla Kari Kuuvan kappaleessa Jos jotain yrittää “Kai moni miettii onko nyt mieltä missään…”. Kuulin poikasena, että Frederik lauloi “Vaimoni miettii onko nyt mieltä missään…”. Muutamaa vuotta vanhempi veli valisti, ettei iskelmissä esiinny vaimoja. Niissä lauletaan rakkaudesta tai seikkailuista.

Sosiaalinen

Lähdin kaupunkiin hakemaan sosiaalisia kontakteja, mutta päädyin S-Marketin itsepalvelukassalle. Nousin bussiin torilla. “Kari, Kari” kuului jostakin. Naapurin pariskunta istui siinä neljän penkin rykelmässä. Istuuduin heitä vastapäätä.
– Mihin olette auton jättäneet, kysyin.
– Huollossa, mies vastasi.
– Huollossa on minunkin – siis minun pyörä, selitin.
On(ko) turha lähteä kaupunkiin sosiaalisia kontakteja hakemaan, koska naapurissakin on ihmisiä. Vai tuleeko naapurin ovella robotti-imuri vastaan?

Hiljainen mies ja klapityömaa

Hiljaisen miehen talon takapihalla on hervoton klapityömaa. Kun hän meni työmaalle, työnjohto (vaimo) ei päästänyt klapikoneen luokse. Ei vaadittu kypärää vaan risaisempaa paitaa. Liian hyvä paita näihin hommiin. Jos hiljainen mies menisi vieraisiin, vaimo suuttuisi – ei pettämisestä vaan paidasta, jos se olisi uusi. Liian hyvä paita niihin hommiin!

Hiljainen mies ja pesukone

Hiljaisen miehen vaimo kiljaisee kodinhoitohuoneesta: LAITOIN VÄÄRÄN OHJELMAN, MITEN SAAN SEN KESKEYTETTYÄ!?
Hiljainen mies etsii kaapista pesukoneen ohjekirjaa. Vaimo räplää pesukonetta.
Hiljainen mies löytää ohjekirjan ja alkaa etsiä sisällysluetteloa. Vaimo räplää pesukonetta.
Hiljainen mies löytää sisällysluettelosta Ohjelman keskeytys -kohdan. Vaimo räplää pesukonetta.
Hiljainen mies löytää oikean sivun. Vaimo käynnistää uuden ohjelman pesukoneessa.
Keitä varten ohjekirjat ovat olemassa? Kyllä, ne ovat hiljaisia ihmisiä varten.

Hiljainen mies

Hiljainen mies käytti raivaussahaa saadakseen äänensä kuuluviin. Sitten hän katui ja pisti päänsä pensaaseen. Marja pensaasta lauloi: Wellamo-opistossa alkaa Löydä äänesi -kurssi. Hiljainen mies kävi kurssin ja täydensi opintoja small talk -kurssilla. Täysin oppineena hän meni terassille. Hälinän keskellä hän otti käyttöön kurssien opit: ON OLLUT KUUMA KESÄ. Vastapäätä istui tuttu: MITÄ?